Dispozitive care omoara dispozitivele trecutului

Three different VHS-family video cassettes. Fr...

Casete, care nu se mai folosesc

Scriu acest articol pentru a discuta despre dispozitive care nu mai sunt de folos in prezent pentru ca industria software sau hardware a modificat datele problemei. Spre exemplu procesarea de imagini se facea cu totul si cu totul altfel decat acum. Nu exista Photosohop, se foloseau alte tehnici – fizice. Alt exemplu poate fi procesarea video, foarte apropiata de manipularea de imagini, a suferit modificari asemanatoare in decursul timpului. In momentul de fata nu se mai folosesc dispozitive fizice pentru manipularea imaginii, decat, presupun, in emisiuni live sau alte tipuri de procesari instantanee.

Industria audia s-a modificat si ea foarte mult in decursul timpului. Daca un disc acum 50 de ani insemna un platan, iar muzica era memorata intr-un anumit fel, in ziua de astazi un disc inseamna altceva, iar muzica e memorata ca biti.

Tot in industria fotografica, blitul a suferit modifcari, pornind de la o flama, ajungand la un bec iar acum ia forma de LED in unele dispozitive mobile.

Dar aparatul foto nu a murit, camera de filmat nu a murit si blitul nu a murit. Ce a murit?

Spre exemplu ceasul a omorat clepsidra, camera foto digitala a omorat camera cu film iar DVD-ul a omorat VHS-ul. Voi ce exemple gasiti?

Reclame

Despre dispozitivele viitorului

Ma numesc Andrei, scriu un blog despre software si despre dispozitivele viitorului cu scopul de a lua un amarat de 10,9 sau 8 la Tehnologii Web la nivel de client. Ma pasioneaza acest domeniu iar pentru mine are mai mare importanta ce loc obtin in aceasta competitie pe tema "software pentru dispozitivele viitorului" decat daca iau sau nu nota.
Acest articol a fost publicat în Dispozitivele viitorului și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s